maanantai 9. toukokuuta 2016

Anelmaiset

Anelmaisten taikaa.. 

Jo joulun jälkeen äitini pyysi, että tekisin hänelle villasukat. Sukilla ei ollut äidin mukaan kiire, vaan ne voisivat olla vaikka ensi joulun joululahja. Kyselin äidiltä millaiset sukat hän haluaisi, ja kerrottuani Anelmaisista, hän ihastui malliin täysin. Päätinkin siis alkaa toteuttaa äidilleni sukkia Anelmaisten ohjetta seuraten. Värimaailmaksi äitini toivoi vaaleanpunaista, valkoista ja harmaata. 

En tietenkään malttanut odottaa ensi jouluun vaan päätin, että sukista tulisi äitienpäivälahja! Sukat valmistuivatkin jo helmikuun puolella, mutta äitini sai ne vasta eilen itselleen. Hän oli aivan haltioissaan! Sukat olivat kuulemma ihanemmat kuin hän olisi voinut kuvitellakaan. Oli mukavaa, että lahja oli mieluinen, ja pakko todeta, että taidan haluta myös itselleni samanlaiset.. 

 
Lankana käytin seitsemää veljestä ja puikkoja nro 3.75
Kun näin ensimmäisen kerran Anelmaisia, ajattelin, että onpas varmasti vaikea ohje. Kun sain ohjeen käteeni, huomasin erehtyneeni täysin. Sukat olivatkin paljon hempompi neuloa kuin olin ajatellut! Ei pitkiä langanjuoksuja tai suuria kuvioita. Ja mikä ihaninta, värejä vaihtelemalla, sukista saa aina erilaiset! Myös omaa silmääni miellyttää juuri tämä valkoisen, vaaleanpunaisen ja vaaleanharmaan vuorottelu. Monet ovat kuitenkin käyttäneet myös esimerkiksi raitalankoja, jolloin sukista tulee vielä monivärisemmät. Pitsinauhan lisäksi Anelmaiset koristellaan usein myös virkatuin kukkasin, mutta itse halusin jättää ne näistä sukista pois.

Anelmaisten ohje on maksullinen ja sen on suunnitellut Anelma Kervinen. Sukkien ohje löytyy Novitan vuoden 2015 sukkalehdestä (omani ostin Tokmannilta). Lisäksi ohjeen voi myös ostaa suoraan Anelma Kerviseltä, jos koko lehteä ei halua ostaa. Suosittelen kuitenkin koko sukkalehden ostoa, sillä lehdessä on myös paljon muita ihania ohjeita!

Vaikka itse ohje ei ollutkaan ennakko-odotusten jälkeen vaikea, oli näidenkin sukkien teossa yksi "ei niin kiva hetki"...

Kissamme oli myös kiinnostunut päättelystä. :D
 ...päättely! Kummassakin sukassa oli 28 langanpätkää pääteltävänä. Sukkien valmistuttua tämä päättely oli kuitenkin kaiken sen arvoista. Suosittelen ehdottomasti Anelmaisten ohjetta kaikille! Se sopii myös aloittelijoille, joten tarttukaa ihmeessä kaikki ohjeeseen ja muistakaa, että villasukat on mieluinen lahja vuodenaikaa katsomatta. :)


Haluan vielä toivottaa ihanaa Äitienpäivää kaikille äideille! <3

- Jenni
 

6 kommenttia:

  1. Huikean hienot sukat! Sanat eivät riitä kehumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Olen itse neulomisen suhteen vielä varsin aloittelija, joten kovasti kyllä lämmittää tuollaiset kehut! :)

      Poista
  2. Hei, millä silmukkamäärällä olet tehnyt nämä? Entä miten pohkeen kavennus? Aivan ihanat sukat!!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3
      Nämä on tehty täysin Anelmaisten ohjeen mukaan. Ohjeessa silmukka ja kavennusohjeet. :)

      Poista
  3. Mitkä sukat <3 <3 <3
    Voiko ohjeen saada hankittua vieläkin? Mihin osoitteeseen pitää kirjoittaa, että saan tuon lehden tai edes noiden sukkien ohjeen? t. Merja Savilepo

    VastaaPoista
  4. Bonjour , quelles merveilleuses chaussettes !!! Je n'arrive pas à trouver le catalogue mais je vois qu'il date de 2016 ! Savez-vous où je peux encore me le procurer ? Merci par avance et bravo pour votre travail !

    VastaaPoista