torstai 9. maaliskuuta 2017

Kevättä kohden

Kevättä kohden💚

Kevään värejä ja raikkautta







"Inhokkivärini vihreä. Mitä siitä voisi tehdä, jotta saisin nämä langat käytettyä? Miksi olen edes ostanut vihreitä lankoja? Ei näistä voi mitään kovin kaunista syntyä..."

Moni on saattanut jo aikaisemmin todeta, että käsitöiden tekeminen sisältää myös paljon yllätyksiä. Näiden sukkien kauneus oli itselleni täysi yllätys. Pakko todeta, että inhokkivärini sopii näihin sukkiin kuin nenä päähän. Tästä syystä kehotankin; älkää välttäkö käsitöissä edes niitä innhokkivärejä. Koskaan ei voi tietää, miten kaunista voikaan saada aikaiseksi värejä ja kuvioita yhdistelemällä! Lopputulos saattaa yllättää. 🌿

Sukkien ohje on jälleen mukailtu Anelma Kervisen suunnittelemista Anelmaisista. Onkin mahtavaa, että Anelma on suunnitellut niin ihanan ohjeen, josta voi soveltaa vaikka ja mitä! Anelmaisten ohje löytyy esimerkiksi Novitan sukkalehdestä 2015, jota saa edelleen kaupoista. Ohjeen voi myös ostaa Raverlystä ja ilmeisesti myös Anelmalta itseltään.

Omaa lisäystäni näihin sukkiin on kuitenkin tuo varren lehtikuvio ja ohjeesta poiketen erilaiset kukat. Moni kyselikin jo facebookissa ohjetta varren lehtikuvioon ja tässä se nyt on. Sain varmuuden sille, että kuvio löytyy Pinterestistä ilmaiseksi, joten uskallan julkaista sen nyt täällä. En kuitenkaan enää löytänyt alkuperäistä kuvaa Pinterestin syövereistä, joten tein oman. Tätä kuviota olen vähän muokannut, sillä löytämässäni kuviossa oli virheitä ja se ei sillä onnistunut ja tullut yhtenäiseksi köynnökseksi. En voi kuitenkaan taata, että tällä muokkaamallani kuviolla tulisi aivan täydellinen köynnös, mutta minulle se oli ainakin ihan riittävän hyvä. Kysykää ihmeessä apua kuvion kanssa, jos siinä tuntuu jokin suuresti mättäävän! 😊

Tässä on yhteensä 16+16 silmukkaa (32s). Jotta köynnöksestä tulisi yhtenäinen, tulee tätä 32:en silmukan kuviokertaa toistaa kaksi kertaa. Aloitus oikeasta alareunasta. 🍀
Lankoina työssä käytin Novitan lankoja, joita saa ihan perus marketeista.
Harmaa: Novita 7 veljestä
Valkoinen: Novita Suomalainen sukkalanka
Vaaleanvihreä: (joku vanha) Novita 7 veljestä
Vihreän harmahtava: Novita kajo

Puikkoina käytin numeron 3,5 bambuja.


Varren kukat on virkattu ja kiinnitetty erikseen.
Ohje virkkaamiini kukkiin löytyy kirjasta 100 virkattua pitsikukkaa nimellä Appelsiininkukka (Caitlin Sainio). Ostin kirjan viime kesänä Riihimäellä järjestettäviltä erämessuilta kymmenellä eurolla. Ei ollut siis kirja hinnalla pilattu! Kirjassa on paljon erilaisia malleja niin erilaisten kukkien kuin lehtienkin tekoon sekä aloittelijoille että edistyneimmillekin virkkaajille. Kirjaa on ilmeisesti enää aika huonosti myynnissä, mutta uskon, että kirjan voi löytää varmasti myös kirjastosta! 

Mukavia neulontahetkiä ja kevään odotusta! 

- Jenni 💚

2 kommenttia:

  1. Täytyy sanoa että on todella kauniit sukat. Itsekin teen perussukkia mutta ei vielä ole löytynyt inspistä tehdä näitä pitkiä sukkia. Ihaillut olen anelmaisia ja monia muita variaatioita. Ehkä joku päivä vielä itsekin teen jotkut unelmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itse olen tehnyt jo monet (muokatut) anelmaiset ja pakko sanoa, että tämä on todella helppo malli neuloa! Suosittelen! :)

      Poista